Om kenneln

Glitzerns kennel drivs i liten skala där jag vill utvärdera alla valpar innan nästa kull planeras. Stamtiken Gorms Glittra är en trygg och stabil tik och har bra nerver, hon har bra koncentration och uthållighet, lätt att avreagera och en god handlingsförmåga, dock lite svårare med passiviteten. Hon har ett fint gripande och bra bett samt en otrolig nos.

Glittras första kull kom 2013 där fadern är Torneryds Gallax, en hane med alla de egenskaper jag vill ha hos en schäfer. Den andra kullen föddes 2016 med en avkomma till Gallax, Tarriqs Dizel en härlig hane som bara har ”det”.

Min målsättning ska vara trygga och stabila och belastningsbara med hög koncentration, uthållighet och bra handlingsförmåga. Denna typ lämpar sig för tjänst och tävling och kräver att man arbetar med dom på rätt sätt.

Mina valpköpare ska ha stort intresse för schäfer och dess träning och röntga både höftleder, armbågar samt mentalbeskriva den i lämplig ålder. Jag finns alltid till hands som support o hjälper till om det behövs. Kenneln håller också flera träffar regelbundet varje år där man har möjlighet att utvecklas tillsammans med sin hund.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Glittra